Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

25/5/2011 Δέκατο και ενδέκατο μάθημα εαρινού εξαμήνου

Αναπλήρωση του μαθήματος που χάθηκε λόγω φοιτητικών εκλογών, θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011. Οπότε το μάθημα θα γίνει κανονικά 3-6μ.μ. στην Αίθουσα Λήδα Τασοπούλου και η αναπλήρωση 6-9μ.μ. στην αίθουσα των Η/Υπολογιστών.Σε αυτά τα συνεχόμενα μαθήματα καλείστε να παραβρεθείτε με συνέπεια και μαζικότητα, διότι θα ολοκληρώσουμε την άσκηση των ερωτηματολογίων.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

11/5/2011 Ένατο μάθημα εαρινού εξαμήνου

- Οργάνωση και δομή των εργασιών ανά θέμα/ φοιτητή
- τελική βιβλιογραφία ανά θέμα/ φοιτητή
- αναφορά στην οργάνωση των εργασιών ανά θέμα/φοιτητή
- οριστικοποίηση παράδοσης
- αναφορά στον τρόπο αξιολόγηση των εργασιών
Το μάθημα ολοκληρώνεται σε 4 τρίωρα (25/5 (διπλό μάθημα για την αναπλήρωση της 18ης των φοιτητικών εκλογών 1/6 και 8/6).

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

4/5/2011 Όγδοο μάθημα εαρινού εξαμήνου

Στα πλαίσια του μαθήματος επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο. Ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες του, πλοηγηθήκαμε στους διαδικτυακούς τόπους και στις ψηφιακές βιβλιοθήκες με τις οποίες συνδέεται. Είδαμε το «Λίκνο», την μηχανή ψηφιοποίησης παλαιών χειρογράφων. Το κέντρο αποτελεί έναν σημαντικό φορέα έρευνας και βασική πηγή επιστημονικών συγγραμμάτων διεθνούς εμβέλειας στις οποίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση. Καλούνται λοιπόν οι φοιτητές να προσέρχονται στο αναγνωστήριο του Κέντρου για την έρευνα και την μελέτη τους, ώστε να έχουν πρόσβαση στις διεθνείς βιβλιογραφικές πηγές του. Το Κέντρο προτίθεται να βοηθήσει την έρευνα των φοιτητών καθώς και να δώσει την δυνατότητα Πρακτικών Ασκήσεων στο τμήμα μας.

13/4/2011 Έβδομο μάθημα εαρινού εξαμήνου

Εξέλιξη εργασιών – παροχή βιβλιογραφίας
Ζητήματα μεθοδολογίας αναφορά στην μελέτη τεκμηρίων:
-η Χάρτα του ρήγα και η αναβίωση του αρχαίου πολιτισμού στον νεότερο ελληνισμό