Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

(Μάιος 2009) Ανοιχτό μάθημα με τον Βασίλη Κατσικονούρη
Αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου”

Στα πλαίσια του μαθήματος παραβρέθηκε ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης. Ο συγγραφέας και το έργο του αποτέλεσαν αντικείμενο της προπτυχιακής εργασίας που παρουσίασε ο φοιτητής του τμήματός μας Παναγιώτης Περλέγκας. Οι φοιτητές του τμήματος παρακολούθησαν την παρουσίαση της εργασίας και κατόπιν συνομίλησαν με τον κ. Β. Κατσικονούρη, σε μια ανοιχτή συζήτηση που συντόνισε η διδάσκουσα.

(Ιανουάριος 2010) Ξενάγηση στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο
Οι φοιτητές του τμήματος ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Θεατρικού και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, με βάση τα εκθέματα (προγράμματα, αφίσες, φωτογραφίες, μακέτες, κοστούμια, μάσκες, καμαρίνια, προσωπικά αντικείμενα) του Μουσείου από την διδάσκουσα.

(25/1/2010) 3-6 μ.μ. Ανοιχτό σεμινάριο Μάσκας
αίθ. Λήδα Τασοπούλου
Οι φοιτητές παρακολούθησαν, στα πλαίσια του μαθήματος Ζητήματα Πρόσληψης Αρχαίου Δράματος της διδάσκουσας Άννας Μαυρολέων, διάλεξη από τον εικαστικό προσωποποιό Μάνο Ποντικάκη με θέμα το «Το Προσωπείο και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα». Στα πλαίσια της διάλεξης πραγματοποίηθηκε διαδραστικό εργαστήριο μάσκας με τους φοιτητές.